IT'S NOT SUMMER WITHOUT YOU


It's not summer without you är den nästa delen efter The summer I turned pretty.

Ja vad ska man säga egentligen?

HELT UNDERBAR!

Jag lånade den i dag på min skolas bibliotek. Jag harde väntat hur länge som helst på att läsa den och sen under ett bilbiotekrådsmöte i dag så fastnade min blick vid en hylla och där är den! ÄNTLIGEN! tänkte jag. Jag var bara tvungen att läsa den efter den första delen!

Den här boken är lite sorligare än den första. Jag satt och läste den på en elevensval lektion och när jag läser att Conrad och Jeremiahs's mamma har dött i cancer, så springer jag ut från klassrummet med tårar forsande nerför mitt ansikte.
Man lever sig verkligen in boken när man läser den, det känns som att man är där när allt händer.

Jag vet inte roktigt hur jag ska beskriva boken utan att avslöja för mycket. Jag tänker bara säga så här. Den är UNDERBAR!
Det är många överaskningar i boken men jag tänker inte avslöja något. Mina läppar är, metaforiskt menat, förseglade.

Hoppas att du där ute kommer att läsa boken.

Jenn xx


THE SUMMER I TURNED PRETTY

The summer I turned pretty är skriven av Jenny Han.
En helt underbar bok enligt mig! Den handlar om Isabel, henne's bror Steven, och henne's mamma och också Conrad och Jeramiah och deras mamma.
Isabel's, eller Belly som hon blir kallad, mamma och Conrad och Jeramiah's mamma är bästa vänner sen deras unga år och varje år åker de till deras sommarstuga. Belly älskar att åka dit.
Belly och Jeramiah är bästa vänner, och älskar honom som en bror, men hon älskar Conrad som något mer. Hon älskar honom helt enkelt. Hon har varit kär i honom i många år.
Men den här sommaren är något annorlunda. Deras mamma, som haft cancer och kommit över det, har börjat ta fler tupplurar än vanligt, och Belly's mamma berättar inte vad som har hänt. Mr. Fisher, Conrad och Jeramiah's pappa, hälsar inte på.
(och jag tänker inte heller det, ni får läsa själva hehe)
Conrad har börjat dricka. Jeramiah har fått ett jobb. Steven åker tidigt för att kolla efter ett collage.
Allting kommer att förändras.

RSS 2.0